shapeimage_3

shapeimage_5

Et gedigent mål er nådd

Å få syklene fram til Lushoto har vært strevsomt. Ikke bare for YMCA i Lushoto, men vi har også følt dette. Til Dar Es Salaam gikk transporten greit. Men når containerene skulle i land kom problemene. Problemene var tollavgift. Vi trodde virkelig at en forsendelse til et kirkelig hjelpearbeid skulle være tollfritt. Slik har det vært, og slik er det femdeles. Men distriktskommisjonæren – den myndighet som beslutter om toll skal betales eller ikke – så ikke på denne forsendelsen som et ledd i et hjelpearbeide. De mente at YMCA skulle tjene penger på dette ved å selge syklene. 47.000 kroner var regningen fra speditøren i Dar es Salaam. Litt av sjokk. Hvor skulle vi ta de pengene fra?

Jeg kontaktet både UD her hjemme, ambassaden i Dar es Salaam for hjelp. Men dessverre, de ville ikke blande seg inn i landets skatte-og toll regler. Sa de. Dem om det og takk for hjelpen! Men når vi fikk tilbudet om å selge containerene for en billig penge, for å kunne betale tollen, da luktet det litt. Og kjøpere var på plass. De sa samtidig at veien opp til Lushoto ikke var god nok for 40 fots containerbil. Snakk med politi og veimyndigheter rådet jeg de til, før evt. solgte containerene. Og det ble gjort. Nå har de fått dispensasjon til å frakte de opp. Litt smale veier opp til Lushoto, men det er 10 tonns begrensning på veien. Og som Godfrey sa – den dyktige leder for YMCA i Lushoto, vi skal plassere containeren på en fast plass, og vi skal lage et godt fundament som disse skal stå på. I dem skal vi ha et lager og muligens et sykkelverksted. Men syklene skal ikke selges.

Mye godt kommer fra «oven» sies det. Slagen Gruppen i Sandefjord ved adm.leder Inge Nesbekk tro til og dekket den regningen. Stor stor takk retter vi til han.

Containerene står fremdeles i Dar es Saalam, den ene er tømt for sykler og fraktet til Lushoto med separate lastebiler. Den andre er ikke åpnet. Når fundamenet til containerene er klare, blir containerene fraktet til Lushoto.

Men til tross for alle utfordringene, ble det et sykkelritt, og det med brask og bram.