NM Scratch 2017

NM i Scratch er ferdigkjørt.
I damer senior ble det som forventet, igjen seier og ny gullmedalje til Anita Yvonne Stenberg og sølv til Tone Hatteland Lima.

I menn junior ble det et jevnt oppgjør mellom Håkon Jørgen Grude og hans 3 konkurrenter fra IL Stjørdals-Blink. Ingen av gutta greide å rykke ifra underveis.
Dermed endte det hele i en spurt, Håkon Jørgen Grude forsøkte seg med en langspurt med ble passert av Joakim Horten Bakken fra IL Stjørdals-Blink med de nødvendige centimetrene på de siste meterne av løpet.
Ny norsk mester og gullmedaljevinner i Scratch for menn junior er da Joakim Horten Bakken fra IL Stjørdals-Blink, sølv til Håkon Jørgen Grude fra Grenland SK og bronsemedalje til Preben Jensen Matberg fra IL Stjørdals-Blink.

Under løpet for menn senior så rykket Anders Oddli tidlig i fra og tok en runde på sine konkurrenter, mens resten satt mer samlet bak. Sindre Bjerkestarnd Haugsvær gjorde også et rykk og tok en runde på resten av feltet. Anders Oddli fra Ottestad IL Sykkel kjørte sterkt og tok en runde til på sine medkonkurrenter og gikk av med seiren og tok dermed en ny gullmedalje i årets NM, sølvet gikk til Sindre Bjerkestrand Haugsvær fra IK Hero, bronsen gikk til Fredrik Steen fra Grenland SK.

Komplette resultater her