Meny

Rapport 2015

Rapport fra Eirik Thorgersen:

NM bane 2015 er akkurat gått inn i historiebøkene. Arrangementet vil bli husket som et flott arrangement med gode rammer. 

Først må det sendes en stor takk til alle utøvere, ledere, funksjonærer og dommere som bidro til tre fantastiske dager. Utøverne gjorde jobben sin godt og vi sitter tilbake med mange gode prestasjoner og ikke mindre enn syv nye norske rekorder. Dette er norgesrekordene som ble satt i løpet av helgen:

Kvinner junior
200m – Ingrid Elisabeth Bagger (Halden CK)  – 12.640
500m – Ingrid Elisabeth Bagger (Halden CK)  – 39.073

Team sprint – Ingrid Elisabeth Bagger (Halden CK) og Pernille Larsen Feldmann (Stavanger SK) – 39.859
2000 – Ingrid Elisabeth Bagger (Halden CK) – 2.39.157
Flying lap – Ingrid Elisabeth Bagger (Halden CK)  – 16.423

Menn junior
200m – Ole Ingar Sel (Ottestad IL Sykkel) – 11.474 

Kvinner Senior
200m – Josephine Helena Hansen (IK Hero) – 12.106

Menn senior
200m – Anders Oddli (IF Frøy/Team Frøy) – 10.969

Det blir noen hektiske dager for alle med et tett program. Totalt ble det gjennomført ni forskjellige øvelser hvorav seks av disse inngikk i omnium. Til slutt i omnium stod vi igjen med med følgende vinnere. 

Kvinner junior – Ingrid Elsabeth Bagger (Halden CK)

Menn junior – Ole Ingar Sel (Ottestad IL Sykkel) 

Kvinner senior – Anita Stenberg (IK Hero) 

Menn senior – Anders Oddli (IF Frøy/Team Frøy) 

Noe av det som gjør NM bane til et flott arrangement er blant annet det sosiale. Både ute på banen og i matsalen gikk praten hyppig med alt fra gode historier til diskusjoner og utveksling av erfaringer. Hvilken utveksling vil være mest optimal på Keirin? Hvordan disponerer man kreftene på en 1000m? Hvordan var det nå igjen med denne vekslingen på team sprint? 

For mange er det mye nytt når man entrer BGZ Arena i Pruszkow. Flere av helgens utøvere hadde sine første turer på en banesykkel denne helgen. Så like moro som det er å se norgesrekorder falle, er det også å se progresjonen på utøverne fra dag til dag. Til å hjelpe oss med gjennomføringen hadde vi med våre polske kommissærvenner. Disse er svært profesjonelle og bidrar sterkt til at alt flyter så godt som mulig. 

Det å arrangere et norgesmesterskap i Polen høres i utgangspunktet noe spesielt ut og det byr også på en del utfordringer. Dette er utfordringer som blir løst mesterlig av arrangementskomiteen med Rolf Morgan Hansen og familien Sneisen i spissen. Uten slike ildsjeler ville vi ikke kunne fått kåret en eneste norgesmester i banesykling. Så jeg ønsker å rette en stor takk til disse og alle som bidro for at vi andre skal få lov til å kose oss i tre dager med stor idrett. 

Med dette ønsker undertegnede å takke for nok et vel gjennomført mesterskap og håper vi til neste år klarer å få med oss enda flere på NM bane. 

En stor gratulasjon til alle medaljevinnerne. Komplette resultatlister finnes under Resultatlinken på denne siden.

Eirik Thorgersen

861098_470399539693886_424596076_o-958c1

Bane NM Arena